انباردار برخلاف تصور عموم مردم یکی از مهم ترین وظایف را بر عهده دارد و امنیت کالاهای موجود در یک انبار تماما به کاردانی و مسئولیت پذیر بودن انباردار بستگی دارد. انبار گردانی یکی از کارهای پر مشقت می باشد که یک نفر به عنوان انباردار به سختی از عهده ی برقراری نظم انبار بر خواهد آمد. به همین دلیل در اکثر مواقع انباردار به یک یا چند کمک انباردار نیز احتیاج پیدا خواهد کرد تا مقررات انبارداری به شکل بهتری انجام شود. برای کسی که مسئولیت امنیت یک انبار را بر عهده می گیرد، شایسته است که نظم را به طور کامل رعایت کند تا زیر دستانش نیز از نظم و مقررات موجود تخطی نکنند.
کسی که مسئولیت یک انبار را بر عهده می گیرد دارای یک سری شرح وظایف انباردار می باشد که ملزم به رعایت آن می باشد. قبل از هر توضیحی باید این ابهام را رفع کنیم که نظافت و چیدمان قفسه و کالاها جزء شرح وظایف سرپرست انبار دار نمی باشد و کارگران ساده وظایف انباردار را به عهده دارند. در حقیقت مسئول انبار شغل پر مسئولیتی می باشد که باعث می شود شخصی که این وظیفه را به عهده می گیرد به تمامی روش های انبارداری و سرپرستی و مدیریتی واقف بوده و همچنین شخص قابل اعتمادی باشد. زیرا بابت تمامی کالاهایی که در انبار ذخیره می شوند هزینه های بسیاری شده، در واقع پول و سرمایه ی یک سازمان در قالب کالا و مواد اولیه در انبار گذاشته شده است. شخصی که امنیت این سرمایه ها به او سپرده می شود باید علاوه بر خود زیر دستانش نیز افراد قابل اعتمادی باشند و کاملا مطیع و تحت امر سرپرست انبار باشند. انبار شاید در نگاه خیلی از افراد بی اهمیت جلوه کند اما اکثریت شرکت های بزرگ و سازمان ها هزینه های زیادی را صرف انبار کردن اجناس و مواد اولیه خود می کنند، همین موضوع نقش این شغل را پر رنگ تر خواهد کرد. شرح وظایف مدیر انبار نیز بسیار مهم می باشد و جز اولین نکاتی است که باید به آن توجه کنید.
شرح وظایف کارگر انباردار
افرادی که در انبار مشغول فعالیت هستند باید در طول روز به غیر از کنترل کالاها باید کارهای زیادی انجام دهند که یکی از این ها تمیز نگه داشتن فضای انبار و بهداشت عمومی می باشد. مسلما کالاهایی که به انبار برای نگهداری ارسال می شوند، طبیعتا برای یکی دو روز نبوده و مدت زمان بیشتری مثلا چندین ماه باید در انبار نگهداری شوند. همین مسئله نظم و بهداشت انبار را حیاتی می کند و همچنین نحوه قرارگیری و چیدمان وسایل و مواد اولیه ی موجود در انبار. مسلما وسایل پزشکی و داروها شرایط نگهداری خاصی دارند و باید کاملا به دور از نور مستقیم و رطوبت نگهداری شوند. مصالح ساختمانی ابعاد بیشتری را به خود اختصاص می دهند و برای جلوگیری از ورود گرد و خاک طبیعی آن به سایر بخش های انبار باید تمهیدات لازم توسط مسئول انباری لحاظ شود تا سایر مواد اولیه دچار مشکل نشوند.
همچنین چیدن صحیح و قفسه بندی اصولی یکی دیگر از وظایف مسئول انبار می باشد. هر چه کالاهای ورودی که تحت عنوان کالاهای امانی شناخته می شود به انبار زیاد تر باشد، پیدا کردن آن ها و تحویل به مشتری در مراحل بعدی سخت تر خواهد بود، چیدمان صحیح و اصولی از ابتدای کار مانع از این آشفتگی خواهد شد.
مسئول انبار به غیر از کارهای فیزیکی و روزمره باید توانایی کنترل کمیت کالاها و انجام کارهای اداری بسیار ساده را نیز داشته باشد. به عنوان مثال درخواست تقاضای خرید برای اجناس و کالاهایی که کمیت کافی نسبت به تقاضای مشتری را ندارد و یا به قدری کاهش یافته است که به تجدید سفارش نیاز باشد. برقراری امنیت کامل در انبار و مانع از ورود افراد غیر مجاز به انبار. صدور قبض و یا رسید بابت تحویل گرفتن کالا و یا گرفتن هزینه و قبض رسید بابت تحویل دادن اجناس ثبت مشخصات کالاهای ورودی به انبار و طبقه بندی و کدگزاری آن ها، بایگانی اسناد و فرم ها و ارائه گزارش به مقامات بالا.
شرح وظایف کمک انباردار
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید: