خطرات شغل انبارداری با توجه به شرایط محیط، نحوه چیدمان کالاها و همچنین تردد لیفتراک و ماشین آلات مختلف از مواردی هستند که باید قبل از ورود به این حرفه مد نظر قرار دهید. برخی از خطراتی که در انبارداری وجود دارند سلامت جانی افراد را تحت تاثیر قرار داده و تعدادی نیز ممکن است چالش های روحی و مالی و اقتصادی را به همراه داشته باشد. در ادامه تمام مشکلات و خطرات شغل انبارداری چه در نقش کارگران انبار و چه مدیریت انبار ممکن است با آن مواجه شود را بررسی خواهیم کرد. با فضاسازان امین همراه باشید.
خطر ریزش اقلام از قفسه های انبار
در محیط های صنعتی و نیمه صنعتی از سیستم های قفسه بندی انبار با تعداد طبقات بسیار زیاد استفاده میشود و کالا و اقلامی با اندازه ها و وزن های مختلف در آنها قرار میگیرند. در صورت استفاده از قفسه های بی کیفیت یا نصب غیر استاندارد آنها، این احتمال وجود دارد که سازه دچار ریزش شود. علاوه براین، ممکن است سازه کاملا سالم باشد، اما چیدمان کالاها بدرستی انجام نشده و با کوچکترین ضربه به پایین سقوط کنند. به همین دلیل می توان گفت، یکی از رایج ترین و اصلی ترین خطرات شغل انبارداری، ریزش کالاهای درون قفسه ها می باشد.
در چیدمان کالاها و انتخاب نوع سازه سیستم های قفسه بندی استانداردهای متعددی وجود دارد که همگی باید رعایت کنند. اما برای جلوگیری از خسارت های جانی لازم است تمام پرسنل انبار همیشه کلاه ایمنی استفاده کنند. علاوه براین، ناظر باید به صورت مرتب بخش های مختلف انبار را بررسی و اشکالات در بدنه سازه یا چیدمان نادرست کالاها را شناسایی و مشکلات را برطرف نماید.
کافیست اخبار حوادث را دنبال کنید تا متوجه شوید که تا چه اندازه در انبارهای بزرگ و کوچک آتش سوزی رخ می دهد. عدم رعایت استانداردها در سیم کشی برق انبار یکی از مواردی می باشد که در اغلب مواقع باعث آتش سوزی میشود. جرقه های آتش روی کالاهای درون قفسه های انبار پرتاب شده و به همین دلیل آتش سوزی رخ می دهد. برای جلوگیری از این قبیل خطرات شغل انبارداری حتما باید سیستم برق کشی و استاندارد بودن وسایل الکتریکی توسط ناظر بررسی شود.
علاوه براین، سیستم های نظارتی و سنسورهای حساس به دود از مواردی هستند که می توانند از بروز این قبیل خطرات در انبارها جلوگیری کنند. برای حفظ جان کارکنان و همچنین جلوگیری از خسارت های مادی، لازم است کپسول های آتش نشانی در بخش های مختلف انبار نصب شده و تمام پرسنل با نحوه استفاده از آنها آشنایی داشته باشند.
به جرات می توان گفت، از بدترین خطرات شغل انبارداری می توان به انفجار اشاره کرد. این قبیل خطرات بیشتر در انبار مواد شیمیایی و پتروشیمی و نفت رخ می دهد. به همین دلیل استانداردهای ایمنی بسیار زیادی در این این محیط ها در نظ گرفته شده و رعایت آنها الزامی می باشد. به عنوان مثال، دقت در نحوه چیدمان کپسول های گاز، جدا کردن مواد شیمیایی با قابلیت انفجار از سایر مواد، استفاده از تهویه مناسب، جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید به درون انبار و غیره از مواردی هستند که می توانند تا حد امکان از بروز این خطرات جلوگیری کنند.
پربازدیدترین مطالب ما را دنبال کنید!
بر اساس اصول ایمنی و بهداشتی انبارها، تمام بخش ها باید دارای سیستم های تهویه هوا باشند. چون مواد موجود در انبار هر یک دارای بوی خاصی بوده و برخی از آنها ماند مواد شیمیایی گازهای خطرناکی ممکن است در محیط منتشر کنند. به همین دلیل می توان مشکلات تنفسی را از دیگر خطرات شغل انبارداری در نظر گرفت.
به عنوان مثال در انبار مواد شیمیایی، چوب، مواد پلاستیکی و علوفه و محصولات کشاورزی اگر تهویه محیط بدرستی پیاده سازی نشده باشد، احتمال خفگی برای کارکنان وجود دارد. در برخی از انبارهای صنعتی به منظور حفظ سلامت کارکنان، استفاده از ماسک های تنفسی الزامی می باشد و مانع از خفگی و بروز مشکلات ریوی خواهد شد.
در انبارهایی که دارای تعداد زیادی کالاهای سنگین هستند، چیدمان و حمل و نقل با لیفتراک انجام میشود. راننده لیفتراک در حین جا به جایی کالاهای سنگین و چیدمان آنها باید دقت بسیار بالایی داشته باشد. علاوه براین، سایر افراد حاضر در انبار نیز نباید در مسیر عبور لیفتراک قرار گیرند. چون این احتمال وجود دارد که افراد با لیفتراک برخورد نموده و مشکلات جسمی و جانی برای آنها بوجود آید.
آسیب های جسمی در حین جا به جایی کالاها
استفاده از لیفتراک در تمام انبارها رایج نبوده و در برخی از موارد جا به جایی کالاها توسط اپراتور انسانی انجام میشود. به عنوان مثال، اگر اندازه و ابعاد کالاها کوچک بوده و وزن سبکی داشته باشند، چیدمان توسط افراد حاضر در انبار انجام خواهد شد. علاوه براین، اگر سیستم قفسه بندی پانل راک یا راک کفپوشدار در انبار استفاده میشود، تنها راه برای حمل و جا به جایی و چیدمان کالاها، انجام این امور توسط کارگران می باشد.
در نتیجه می توان گفت، یکی از رایج ترین خطرات شغل انبارداری، آسیب های جدی به کمر و زانوها در حین جا به جایی کالاهای سنگین با دست می باشد. البته لازم است به تمام کارکنان انبار نحوه جا به جایی کالاهای سنگین توسط دست به شیوه استاندارد آموزش داده شود.
علاوه بر خطراتی جسمی و جانی شغل انبارداری، از نظر مدیریتی نیز چالش های زیادی وجود دارد. به عنوان مثال، عدم اطلاع دقیق از موجودی کالاها، دسترسی سخت به کالاهای مورد نظر، منقضی شدن تاریخ استفاده از کالاهای موجود در برخی از قفسه ها به دلیل خروج دیرهنگام آنها از این موارد هستند. برای اینکه بتوانید این چالش ها و خطرات که خسارت های مادی زیادی را به همراه دارند کم کنید، بهترین کار استفاده از سیستم قفسه بندی مناسب است.
علاوه بر سیستم قفسه بندی مناسب، با کد گذاری کالاها و ثبت آنها در سیستم و نرم افزارهای انبارداری می توان در هر لحظه از موجودی کالا و محل قرار گرفتن هر یک و حتی تاریخ انقاضای آنها مطلع شد. فضاسازان امین قفسه های بسیار باکیفیت و کاملا استاندارد را تولید نموده و در محیط مورد نظر نصب می کند. این قفسه ها بسیاری از خطرات شغل انبارداری را کاهش داده و مدیریت انبار را نیز آسان نموده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره قبل از خید قفسه انبار می توانید با کارشناسان فروش فضاسازان امین تماس بگیرید.