برای نگهداری هر نوع محصول در هر انبار از روش های مخصوصی استفاده می شود. نگهداری، قفسه بندی و چیدمان پالت های ام دی اف به روشی مخصوص انجام می شود که باعث می شود تا این محصول در هنگام نگهداری در این فضا دچار آسیب نشود و محصول از بین نرود.
در هر انبار با توجه به نوع انبار از انواع محصولات مختلف با روش های گوناگونی نگهداری می شود. در صورتی که انبار اختصاص به نگهداری محصولات غذایی داشته باشد از روش هایی در آن استفاده می شود که این مواد دچار فساد و خرابی نشوند. این نکته درباره هر انبار و شرایط نگهداری هر نوع محصول در این فضا صدق می کند. از روش های قفسه بندی در انبارها می توان به این روش ها اشاره نمود:
قفسه بندی های پوش بک
قفسه بندی های خود جریان
قفسه بندی های خود راهرو
نحوه قفسه بندی پالت های MDF
یکی از محصولاتی که در انبارها نگهداری می شوند ورق های ام دی اف و نئوپان است. این محصولات به دلیل حساسیت در نگهداری باید حتما در انبارهای سرپوشیده نگهداری شوند. قفسه بندی و چیدمان پالت های ام دی اف همچنین باید بر روی زمین انجام شود. در این صورت کمترین مقدار آسیب به این ورق ها وارد می شود. قرار گرفتن پالت ها بر روی هم مانع از آسیب دیدگی ورق های بزرگ ام دی اف در این نوع چیدمان خواهد شد. استفاده از پالت در قفسه فلزی و چیدمان پالت های ام دی اف کمک می کند تا در هنگام نیاز به سادگی بتوان این محصولات را جابجا و حمل و نقل نمود. پالت ها معمولا از متریال فلز و یا چوب تهیه می شوند که برای جابجایی بیشتر محصولات در انبارها از آن ها استفاده می شود.
آخرین مطالب تکمیلی شرکت فضاسازان امین را در این بخش دنبال نمایید
آشنایی با پالت بشکه و انواع مختلف آن
در قفسه بندی و چیدمان پالت های ام دی اف از انواع پالت هایی از جنس چوب، فلز و یا پلاستیک استفاده می شود. البته توجه نمایید که به دلیل سنگینی وزن در ورق های ام دی اف بهتر است که از انواع پالت از جنس فلز آن استفاده شود. توجه به آلیاژ فلز پالت و همچنین مقاومت آن نیز باعث ایجاد امنیت بیشتر در قفسه بندی و چیدمان پالت های ام دی اف خواهد شد.
جنس پالت های ام دی اف
در صورتی که این پالت ها بر روی زمین قرار بگیرند باید حتما شرایط خاصی برای نگهداری از این رواق ها در نظر گرفته شود. از مهم ترین شرایطی که باید حتما در قفسه بندی و چیدمان پالت های ام دی اف به آن توجه شود عدم نفوذ هیچ گونه رطوبت در محل قرار گیری پالت ها است. به علت حساس بودن ام دی اف به کمترین مقدار رطوبت و از بین رفتن این محصول باید به این نکته توجه ویژه نمود. برای همین اولین پالت حاوی ورق های ام دی اف باید از سطح زمین فاصله دار چیده شود. این فاصله نیز توسط قرار دادن چوب های تراش که به صورت 5 تایی بر روی هم چیده شده باشند ایجاد می شود. در صورتی که قفسه بندی و چیدمان پالت های ام دی اف بر روی زمین و بدون هیچ گونه فاصله ای قرار بگیرد علاوه بر آسیب دیدگی ام دی اف در اثر نفوذ رطوبت حمل و نقل و جابجایی پالت ها نیز با ماشین لیفتراک به سختی صورت می گیرد.
چگونگی قفسه بندی و چیدمان پالت های ام دی اف
بعد از این که پالت اول بر روی 5 عدد چوب تراش قرار گرفت می توان با توجه به شرایطی پالت های دیگر را بر روی این پالت قرار داد. این شرایط عبارتند از:
بر روی پالت اول هم باید حتما از 5 عدد چوب تراش دیگر جهت ایجاد فاصله با پالت دوم استفاده شود.
ابعاد چوب های تراش در زیر پالت اول و روی آن باید حتما حدود 8 در 8 باشد.
نحوه قرارگیری پالت های بعدی نیز با توجه به همین شرایط ادامه می یابد.
توجه کنید که تعداد پالت ها در قفسه بندی و چیدمان پالت های ام دی اف با توجه به ابعاد انبار باشد و از قرار دادن تعداد زیادی پالت بر روی هم خودداری نمایید.
قرار دادن چوب تراش 8 در8 برای نشان دادن اندازه مشخص فاصله بین دو پالت است. برای ایجاد فاصله به طور دستی می توانید از لبه پالت اول 20 سانت فاصله ایجاد کنید و سپس از دو قطعه چوب برای ایجاد فاصله مناسب بین این دو پالت استفاده نمایید. این کار کمک می کند تا جابجایی قفسه بندی و چیدمان پالت های ام دی اف در انبار به راحتی بیشتری انجام پذیرد.
در چیدمان پالت های ام دی اف در هر انبار باید از قفسه های بسیار محکم و با دوام جهت انبار نمودن ورق های ام دی اف استفاده نمود. استفاده از قفسه بندی بازویی کمک می کند تا ورق ها بر روی این قفسه ها به راحتی قرار گرفته و به آسانی نیز توسط لیفتراک جابجا می شوند.
نحوه انبار نمودن پالت های ام دی اف
در صورتی که با توجه به مراحل گفته شده اقدام به قفسه بندی و چیدمان پالت های ام دی اف نمودید باید برای ایجاد ایمنی بیشتر به این نکات حتما توجه نمایید.
در صورت استفاده از قفسه های بازویی بهتر است که از پلاستیک های فشرده در طبقه اول قفسه بندی استفاده نمایید. این کار مانع از تاب برداشتن ورق ها در اثر مرور زمان می شود.
بهتر است که ورق ها را در سطوح ناهموار قرار ندهید. با تاب برداشتن ورق ها از کیفیت محصول کم خواهد شد.
عدم وجود هیچ گونه رطوبت و توجه به دمای انبار باعث می شود تا ورق ها آسیب نبینند و کپک نزنند.
استفاده از پارافین در لابه لای ورق ها در قفسه بندی و چیدمان پالت های ام دی اف مانع از عرق کردن و آسیب دیدن آن ها می شود.
هیچگاه سعی نکنید ورق های ام دی اف را به صورت ایستاده در انبار نگهداری کنید.
از قرار دادن پالت ها به تعداد زیاد بر روی هم جدا خودداری کنید. این کار علاوه بر آسیب به محصول مانع از جابجایی صحیح آن توسط ماشین می شود.
در صورت ایستاده نگه داشتن ورق ها بهتر است که سمت پشت محصول کاملا به دیوار چسبانده شود. این کار مانع از ایجاد تاب بر روی ورق ها می شود.
هرگز از انبارهای سرباز جهت نگهداری، قفسه بندی و چیدمان پالت های ام دی اف استفاده نکنید. نور خورشید و رطوبت باعث آسیب های شدید محصول شما خواهد شد.