انباری منزل یکی از مهم ترین بخش ها در هر ساختمان است که در صورت توجه نکردن به قفسه بندی آن با انبوهی از وسایل مواجه خواهید بود که براحتی نمی توانید به آنها دسترسی داشته باشید. علاوه براین، در انبارهای شلوغ و بدون نظم همیشه احتمال ریزش وسایل از قفسه ها و خراب و گم شدن آنها وجود دارد. به همین دلیل لازم است بدانید که چگونه انباری منزل را قفسه بندی کنیم تا بیشترین کارایی و راندمان را از آن بدست آوریم. برای داشتن یک انباری منظم با بهره وری بالا در خانه در ادامه با فضا سازان امین همراه باشید.
چیدمان انبار منزل
با توجه به اینکه انباری آپارتمان ها و حتی خانه های ویلایی در اغلب مواقع کوچک است، به همین دلیل به چند وسیله مهم برای ایجاد نظم در آن نیاز است. از جمله وسایل مورد نیاز برای قفسه بندی انباری خانه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بعد از آماده سازی وسایل و بررسی دقیق شرایط موجود در محیط انبار کافیست موارد و اصول زیر را مد نظر قرار دهید تا بتوانید انباری منزل را قفسه بندی کنید. مهم ترین اصول و نکات در قفسه بندی انبار خانه و آپارتمان عبارتند از:
قفسه بندی انبار منزل
از مهم ترین کارها برای اینکه بتوانید از فضای کوچک انبار آپارتمان بیشترین بهره وری را داشته باشید، خرید قفسه فلزی است. قفسه پیچ و مهره ای یکی از گزینه های بسیار مناسب برای انبار خانه است، چون مقاومت خوبی دارد و نصب آن براحتی انجام میشود. البته در برخی از انباری ها ممکن است از قفسه های چوبی و پلاستیکی نیز استفاده شود که به دلیل نداشتن مقاومت کافی به مرور دچار تخریب و ترک و شکستگی خواهد شد.
قفسه های پیچ و مهره ای مزایای زیادی دارند که از مهم ترین آنها می توان به امکان طبقه بندی آسان اشاره کرد. ارتفاع هر طبقه را بر اساس ابعاد و نوع کالا مشخص کنید و نصب را انجام دهید. علاوه براین، سعی کنید با طبقه بندی استاندارد از فضای کف تا سقف انبار بیشترین استفاده را داشته باشید. تعداد طبقات را به اندازه ای افزایش دهید که براحتی به طبقات بالایی آن دسترسی داشته باشید و از فضای انبار نیز به صورت بهینه استفاده شده باشد.
طراحی انباری منزل
دسته بندی وسایل موجود در انبار کوچک آپارتمان و خانه برای دسترسی آسان به آنها در کمترین زمان است. علاوه براین، با دسته بندی وسایل بر اساس اندازه و ابعاد می توانید تعادل را در بخش های مختلف قفسه فراهم کنید و وزن در همه جا پراکنده باشد. بعد از دسته بندی سعی کنید کالا و بارهای بزرگ و سنگین را در طبقات پایین تر قرار دهید.
در این صورت نه تنها به قفسه ها فشار کمتری وارد میشود و از شکستگی و ریزش آنها جلوگیری خواهد شد، بلکه دسترسی به کالا نیز آسان تر انجام میشود. با دسته بندی می توانید وسایلی که کاربرد بیشتری دارند را در طبقات پایین تر قرار دهید. رعایت همین نکات ساده می تواند تاثیر زیادی بر دسترسی آسان به وسایل انبار و همچنین نظم محیط داشته باشد.
جعبه پلاستیکی انبار که با نام های دیگری از قبیل جعبه ابزار پلاستیکی نیز شناخته میشود، از وسایل بسیار مهم و کاربردی در انبار است. این جعبه ها ا نه تنها می توانید به صورت ردیفی در کنار هم قرار دهید، بلکه امکان طبقه بندی دارند. با استفاده از چند جعبه پلاستیکی می توانید بسیاری از وسایل ریز و کوچک مانند پیچ و مهره و ابزارآلات را در قفسه های انبار نگهداری کنید.
برای گوشه های خالی کف انبار نیز می توانید از چند جعبه پلاستیکی استفاده کنید و آنها را روی هم قرار داده و طبقه بندی کنید. با توجه به اینکه جعبه های پلاستیکی رنگ بندی متنوعی دارند، برای دسته بندی وسایل نیز می توانید از رنگ های مختلف آن استفاده کنید.
اگر به دنبال نحوه قفسه بندی انبار منزل خود هستید، پیشنهاد می کنیم دسته بندی هر یک از ردیف های قفسه را جدی بگیرید. با استفاده از جعبه های پلاستیکی و حتی جعبه مقوایی های ضخیم می توانید از قرار دادن مستقیم وسایل روی قفسه جلوگیری کنید. اگر هر یک از وسایل در جعبه مخصوص به خودش قرار بگیرد، دسترسی به آنها آسان تر است و از گم شدن و افتادن وسایل از روی قفسه نیز جلوگیری میشود.
دیگر مقالات ما را در این بخش دنبال نمایید
یکی دیگر از روش های موثر برای قفسه بندی انبار کوچک خانه، شلف بندی دیوار است. فضای خالی روی دیوار در بسیاری از مواقع در انبارها نادیده گرفته میشود، در حالیکه می توانید با نصب چند شلف پلاستیکی یا چوبی و فلزی از آن برای چیدمان وسایل استفاده کنید. البته دقت داشته باشید که وسایل را با نظم روی شلف های دیوار قرار دهید، در غیر این صورت بی نظمی انبار خسته کننده خواهد شد.
تخته های سوراخ دار در مغازه های ابزارفروشی و همچنین کارگاه های نجاری و تعمیرگاه ها و غیره کاربرد زیادی دارد. در سوراخ روی این تخته ها میله های چوبی قرار میگیرد و می توان از آن برای چیدمان ابزارآلات و آویز کردن آنها استفاده کرد. بسیاری از وسایل مانند بیل، پارو، جارو، ابزار و غیره را می توانید از این تخته ها آویز کنید و از فضای خالی روی دیوار از این طریق به صورت بهینه استفاده میشود.
قفسه بندی انبارهای کوچک منزل
در تمام انبارها کابل های برق برای روشنایی محیط موجود هستند و این احتمال را در زمان قفسه بندی باید بدهید که به دلیل اتصال سیم ها جرقه ها به اطراف پرتاب شوند. برای رعایت اصول ایمنی سعید کنید تا حد امکان قفسه ها را از سیم های برق فاصله بدهید.
علاوه براین، بر روی لامپ های سقف حباب قرار دهید تا در صورت ترکیدن به اطراف پرتاب نشوند. علاوه براین، از قرار دادن مواد شیمیایی و همچنین بنزین و مواد قابل اشتعال و منفجره در قفسه های انبار کوچک خانه و کف زمین و غیره خودداری کنید.
شاید تعجب کنید که سقف انبار کوچک خانه نقش مهمی در قفسه بندی و ایجاد نظم و افزایش بهره وری از فضا دارد. در تمام انبارها وسایل زیادی هستند که ممکن است سالها از آنها استفاده نکنید اما حاضر به دور انداختن آنها نیز نیستید! در این صورت می توانید چند قفسه روی سقف نصب کنید و این قبیل وسایل را درون آنها قرار دهید. برای دسترسی به وسایل درون قفسه ها کافیست از چهارپایه استفاده کنید و نیاز به نگرانی بابت ارتفاع زیاد سقف نیست.
در قفسه بندی انبار منزل حتما به این نکته توجه داشته باشید که نباید وسایل مستقیم روی زمین قرار بگیرند. چون نه تنها بی نظمی بوجود می آید، بلکه امکان نفوذ نم و رطوبت در زمان شستشوی انبار به وسایل وجود خواهد داشت. به همین دلیل حتما از قفسه های پایه دار برای انبار منزل استفاده کنید و حدود 10 سانتی متر طبقه اول را از کف فاصله بدهید.
یکی از مشکلات بزرگ در قفسه بندی انبار خانه و آپارتمان ها، تعداد زیاد وسایل است. اگر با دقت به انبار منزل خود نگاه کنید، متوجه خواهید شد که بسیاری از این وسایل کاملا بدون استفاده هستند. در نتیجه سعی کنید در مرتب سازی های دوره ای انبار این قبیل وسایل را دور بیندازید.
برای قفسه بندی انبار منزل و انبارهای کوچک آپارتمان ها، در مر حله اول باید بتوانید قفسه فلزی مقاوم و استاندارد خریداری کنید. علاوه براین، با دسته بندی استاندارد وسایل سعی کنید آنها را در طبقات قفسه به گونه ای قرار دهید که وزن در تمام بخش ها پراکنده شود. رعایت اصول ایمنی، خروج وسایل ممنوعه و مواد شیمیایی از انبار، شلف بندی دیوار و نصب تخته های سوراخ دار روی دیوار همگی از مواردی هستند که برای قفسه بندی انباری خانه باید به آن توجه داشت.